De eigen productie-afdeling van Jeveka (foto: Jeveka).

Jeveka in Almere is onderdeel geworden van de Bossard Group. Bossard heeft alle aandelen overgenomen, zodat Jeveka nu een 100% dochter van Bossard is. Het Zwitserse bedrijf was tot nu toe niet zelf aanwezig op de Nederlandse markt. “De overname van Jeveka helpt ons om onze wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden”, zegt Daniel Bossard, CEO van de Bossard Groep.

De Bossard Group is leverancier van productoplossingen en diensten op het gebied van industriële bevestigings- en assemblagetechnologie. Het bedrijf heeft meer dan 1 miljoen artikelen en expertise in technisch advies, slimme assemblage en voorraadbeheer.

De activiteiten van het bedrijf omvatten het optimaliseren van processen en assemblage en het verminderen van voorraden om de efficiëntie en productiviteit duurzaam te verhogen. Daarnaast wordt Bossard beschouwd als een pionier in het ontwikkelen van intelligente productiefaciliteiten in lijn met Industrie 4.0.

Bossard werd in 1831 in Zug opgericht. Er werken wereldwijd 2.500 werknemers op 83 locaties in 31 landen. De Bossard Group haalde in boekjaar 2020 een omzet van 812,8 miljoen Zwitserse Francs (ruim 760 miljoen euro).

Jeveka: eigen productie

Jeveka levert bevestigingsartikelen en gereedschappen en bestaat sinds 1937. Het bedrijf heeft een eigen magazijn en de productieafdeling telt drie CNC-precisiedraaibanken, drie freesbanken en drie volautomatische productiemachines, waarvan twee met een productierobot.

Het bedrijf heeft 100.000 producten in het assortiment waarvan er meer dan 35.000 direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Merken die gevoerd worden zijn onder meer UnbrakoKatoFibro en Schumacher, en merken Jextar en Jeclin.

Bossard en Jeveka werken al meer dan 35 jaar samen. “We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn met de gecombineerde knowhow van de twee bedrijven,” zeggen de algemeen directeuren/eigenaren van Jeveka, Stephanie en Adriaan Veltkamp.

Zo kan, volgens hen, Jeveka de klanten een nog breder gamma producten en diensten aanbieden. Bovendien kan het bedrijf de internationale klanten over de hele wereld beter bedienen. Jeveka bouwt verder aan de eigen expertise en productlijnen. En door gebruik te maken van het Bossard netwerk en de expertise kan de locatie in Nederland verder groeien en ontwikkelen.

Passende overnames

In de afgelopen jaren heeft Bossard haar focus steeds meer verlegd naar hoogwaardige merkproducten en technische bevestigingsoplossingen en heeft zij haar investeringsportefeuille door middel van passende overnames versterkt. De overname van Jeveka weerspiegelt ten volle deze strategische aanpak.

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze producten en diensten een toegevoegde waarde hebben voor de klanten in deze markt door hun productiviteit te verhogen door de assemblage- en logistieke kosten te verlagen”, zegt Bossard.

Stephanie en Adriaan Veltkamp zullen het bedrijf na een overgangsperiode in de eerste helft van 2022 verlaten. Jeveka zal onder dezelfde naam en op hetzelfde adres in Almere blijven opereren.

 

Bron: metaalmagazine